
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
       June 12, 2006 
 
 
 
Honorable Phil Shoffner 
White County Circuit Court 
107 East Center Avenue 
Searcy, AR  72143 
 
RE: Advisory Opinion 2006-03 
 
Dear Judge Shoffner: 
 
 You have asked whether your wife may place a political advertisement sign on property 
owned by you and your wife. 
 
 The Code of Judicial Conduct places clear restrictions on a judge.  A judge may not 
publically endorse or publically oppose a candidacy seeking election to office.  Canon 5 (a)(1).  
In addition, the judge must encourage members of his family to adhere to the same standard of 
political conduct.  Canon 5 (a)(3). 
 
 Your question is that “all that being said, may I, as an elected judicial officer exhibit 
(with my wife having given permission) a political advertisement….”  The answer to that is that 
we can conclude that you, as an elected judicial officer, may not participate in a political 
campaign.  However, your wife is free to participate.  Your spouse should make all efforts to 
avoid any suggestion or hint that you, the judge, are supportive of the candidate for whom she is 
campaigning.  It is therefore, the opinion of the committee that is would be improper for a sign, 
such as you have described, to be displayed on property owned by you and your wife, as this 
could be construed as a political endorsement by you. 
 
         For the Committee 
 
 
 
         John B. Plegge 
         


